a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Nasjonalparkstyret for Reinheimen

Statsforvalteren i Innlandet
Postboks 987
2604 Lillehammer

E: sfinpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Solnedgang speglar seg i fjorden.

Introduksjon / generelt om innfallsporten

Praktisk info

Adkomst

Bil og buss: Fra øst: E136 fra Dombås. Fra vest: RV64 eller E136.

Tog: Raumabanen, fra Dombås.

Parkering

Langtidsparkering for biler ved Isfjordvegen, tre minutter fra Norsk Tindesenter, alternativ parkering på Rauma samfunnshus eller Rauma kulturhus.

Ladestasjon for elbil: Ja, flere steder i sentrum.

Buss til startpunkt for Romsdalseggen

Avgang fra Norsk Tindesenter

Servering og overnatting

Se spisesteder og overnattingsmuligheter hos Visit Oppdal

Opplevelser fra Åndalsnes

Norsk Tindesenter

Midt i Åndalsnes sentrum finner du opplevelsessenteret Norsk Tindesenter, som er åpent hele året. Her kan du prøve deg i klatreveggen – med ruter for alle nivå eller ta en titt på utstillingene som forteller om den spennende klatre- og basehopphistorien. Det er også muligheter for en matbit i restauranten Tindestua og shopping i fjellsportsbutikken. I tillegg er senteret utgangspunkt for Romsdalsstigen Via Ferrata, og bussen som tar deg til startpunktet for Romsdalseggen. Les mer på Norsk Tindesenters nettsted
Fjellvalmue, blomst.
Fjellvalmue, blomst.

Romsdalseggen

I 2011 kåret Lonely Planet turen over Romsdalseggen til en av verdens vakreste fjellturer – og ikke uten grunn. Her får du oppleve dramatisk landskap og en spektakulær utsikt til Trollveggen og flere kjente fjellklassikere. I sørøst ser du inn i Dalsida landskapsvernområde, som strekker seg helt til Dovrefjell og Sunndalsfjella,
Turen starter med busstransport fra Åndalsnes sentrum og inn til Venjedalssetra. Herifra er turen godt merka og tilrettelagt. Oppstigningen er tung og bratt, og langs eggen er detnoen partier med enkel klatring – godt sikret med kjettinger. Etter hvert blir ryggen bredere og du får en behagelig nedstigning hele veien til Nesaksla. Herifra gjenstår siste etappe ned Romsdalstrappa til Åndalsnes, med obligatorisk stopp på Rampestreken.

Billetter til bussen inn til startpunkt i Vengedalen må forhåndsbestilles.

Tid: 8 timer
Km: 10
Nivå: Krevende

Les mer om turen hos Visit Nordvest

Rampestreken

Turen opp til utkikksplattformen «Rampestreken» er en opplevelse du sent vil glemme. Her får du storslått utsikt over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsalpene, og du må regne med at kameraet går varmt. Startpunktet for turen er Åndalsnes sentrum, og ruta er godt tilrettelagt hele veien. Stien er delvis trappelagt, men er likevel krevende med mye stigning.

Tid: 2-3 timer
Km: 1,7 én vei

Les mer om turen hos Visit Nordvest

Fjellvalmue, blomst.
Title Address Description
Åndalsnes, parkering
HM8V+PH Åndalsnes, Norge
Rampestreken
6300 Åndalsnes, Norge